4 personer
20 minuter

Tofusallad med avokado

Härlig tofu och avokadosallad där tofun fått rimmas innan den läggs upp. Ringla över Mrs Cheng´s Hoisinsås och toppa med salladslök och chili.

Ingredienser

2 st mogna avokados
200 g tofu
1 st salladslök, skivad
1 liten chili, skivad
1 liter vatten
2 msk salt
Till servering:
Mrs Cheng´s Hoisinsås

Så här gör du

  1. Skiva tofun i 4-5 mm tjocka skivor.
  2. Koka upp vattnet med saltet.
  3. Lägg dem i en bunke och slå över det kokande vattnet. Låt tofun rimma i 10 minuter, ta sedan upp den ock låt den rinna av på hushållspapper.
  4. Ta bort skal och kärnor från avokadon och skiva dem i 2-3 mm tjocka skivor.
  5. Varva tofu och avokado på uppläggningsfat och ringla över hoisinsåsen.
  6. Avsluta med att strö över salladslök och chili.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.