Härlig tofu och avokadosallad där tofun fått rimmas innan den läggs upp. Ringla över Mrs Cheng´s Hoisinsås och toppa med salladslök och chili.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
2 st mogna avokados
200 g tofu
1 st salladslök, skivad
1 liten chili, skivad
1 liter vatten
2 msk salt
Till servering:
Mrs Cheng´s Hoisinsås
Så här gör du
Skiva tofun i 4-5 mm tjocka skivor.
Koka upp vattnet med saltet.
Lägg dem i en bunke och slå över det kokande vattnet. Låt tofun rimma i 10 minuter, ta sedan upp den ock låt den rinna av på hushållspapper.
Ta bort skal och kärnor från avokadon och skiva dem i 2-3 mm tjocka skivor.
Varva tofu och avokado på uppläggningsfat och ringla över hoisinsåsen.
Avsluta med att strö över salladslök och chili.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.