Ett fantastiskt rödbrässerat fläsk – Red pork – som har fått koka mört i vin och sedan glaseras med soja, ingefära, stjärnanis och farinsocker. Underbart gott serverat med ris och ångade grönsaker.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
600 g färsk fläsksida
2,5 dl vitt vin
2 msk Mrs Cheng’s Japansk Soja
1 msk Mrs Cheng’s Kinesisk Soja
3 cm färsk ingefära, skivad
2 st stjärnanis
2 st lagerblad
1 msk farinsocker
Till servering:
4 port ris
Ångade grönsaker
Så här gör du
Skär fläsksidan i 2-3 cm stora bitar. Lägg i en kastrull och fyll sedan med kallt vatten. Låt det koka upp och koka någon minut på hög värme. Häll köttet i en sil och tvätta det noga i kallt vatten så att alla orenheter försvinner.
Lägg köttet i en tight gryta och slå i vinet. Fyll på med vatten till köttet är täckt med vätska.
Tillsätt övriga ingredienser och låt det koka upp. Låt köttet sjuda under lock i ca 1,5 timmar tills det är riktigt mört.
Ta upp köttet och låt vätskan koka kraftigt utan lock tills ca 1 dl återstår.
Lägg i köttet och låt det glaseras. Smaka av med soja och peppar.
Servera köttet tillsammans med vitt ris och ångade grönsaker.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.