4 personer

Mrs Cheng’s Red pork

Ett fantastiskt rödbrässerat fläsk – Red pork – som har fått koka mört i vin och sedan glaseras med soja, ingefära, stjärnanis och farinsocker. Underbart gott serverat med ris och ångade grönsaker.

Ingredienser

600 g färsk fläsksida
2,5 dl vitt vin
2 msk Mrs Cheng’s Japansk Soja
1 msk Mrs Cheng’s Kinesisk Soja
3 cm färsk ingefära, skivad
2 st stjärnanis
2 st lagerblad
1 msk farinsocker
Till servering:
4 port ris
Ångade grönsaker

Så här gör du

  1. Skär fläsksidan i 2-3 cm stora bitar. Lägg i en kastrull och fyll sedan med kallt vatten. Låt det koka upp och koka någon minut på hög värme. Häll köttet i en sil och tvätta det noga i kallt vatten så att alla orenheter försvinner.
  2. Lägg köttet i en tight gryta och slå i vinet. Fyll på med vatten till köttet är täckt med vätska.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt det koka upp. Låt köttet sjuda under lock i ca 1,5 timmar tills det är riktigt mört.
  4. Ta upp köttet och låt vätskan koka kraftigt utan lock tills ca 1 dl återstår.
  5. Lägg i köttet och låt det glaseras. Smaka av med soja och peppar.
  6. Servera köttet tillsammans med vitt ris och ångade grönsaker.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.