Moules Frittes i asiatisk tappning med smak av green curry. Servera nykokta tillsammans med pommes frittes och sojamajonnäs.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
1 kg blåmusslor
1 msk olja
0,5 dl finhackad schalottenlök
2 msk hackad vitlök
2 dl vitt vin
1 burk Mrs Cheng´s Green Curry
1 knippe färsk koriander, hackad
Tillbehör:
Pommes frittes
Sojamajonnäs
Färsk koriander eller bladpersilja
Så här gör du
Tvätta musslorna, ta bort skägget och knacka på musslorna för att kolla om alla är levande. Släng musslor som inte sluter sig.
Fräs lök och vitlök i olja någon minut, vänd i musslorna och slå i vinet. Låt det koka några minuter på hög värme under lock. Skaka kastrullen med jämna mellanrum så att musslorna kokar jämt.
Slå i grytbasen och låt det koka några minuter till utan lock.
Strö över koriander och servera direkt tillsammans med tillbehören.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.