4 personer

Sōmen-nudlar med pac choi och ostronskivling

Sōmen nudlar, Japanska tunna nudlar av vete, kan serveras både varma och kalla. Serverade kalla är de en populär sommarrätt i Japan. Har serverar vi dem iskalla i en god buljong tillsammans med pac choi, ostronskivling och groddar och en god dippsås.

Ingredienser

200 g Sōmen-nudlar
Tillbehör:
1 stånd pac choi, strimlad
100 g ostronskivling, strimlad
1 knippe salladslök, strimlad
1 ask groddar
200 g kycklingfilé, tillagad strimlad
1 liten röd paprika, strimlad
Dipsås:
1 dl Mrs Cheng´s Japansk soja
1 dl mirin
1 dl saké (kan bytas ut mot vitt matlagningsvin)
1 msk risvinäger
1 msk sesamfrön
4 st champinjoner
1 tsk olja
Buljong:
8 dl vatten
2 msk Ekologisk Grönsaksfond
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
2 msk mirin
2 msk finhackad ingefära

Så här gör du

  1. Koka upp buljongen och doppa pac choi, ostronskivling och groddar var för sig, lägg alla tillbehören i högar på fat.
  2. Smaka av buljongen med salt och kyl den så den blir iskall.
  3. Gör sedan dipsåsen, finhacka svampen och fräs den i en lite kastrull i oljan.
  4. Slå i resterande ingredienser, låt den koka upp och kyl den sedan.
  5. Tillaga nudlarna enligt förpackningens instruktioner, kyl dem i isvatten.
  6. Lägg nudlarna i en skål, slå på iskall buljong så det täcker.
  7. Servera tillsammans med tillbehören och dipsåsen.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.