En pad thai kan varieras i all oändlighet här har valt att göra den med stora räkor. Servera med hackade nötter och koriander.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
300 g risnudlar
200 g vannamei räkor, avrunna, skalade och tinade
2 små gula lökar, strimlade
4 st salladslökar, strimlade
3 msk olja
1 handfull groddar
100 g vitkål, strimlad
2 st ägg
2 dl jordnötter, cashew eller solrosfrön
1 knippe koriander, färsk
Till såsen:
2 msk fisksås
2 msk limejuice
2 msk socker
2 msk Mrs Cheng Japansk soja
2 dl vatten
Sambal oelek efter smak
4 st vitlöksklyftor, tunt skivade
Så här gör du
Koka risnudlarna enligt förpackningens instruktioner. Spola dem kalla och olja in dem så att de inte klibbar.
Rör ihop såsen i en liten bunke.
Knäck äggen och vispa dem lätt med en gaffel.
Stek lök, salladslök och vitkål i en rymlig stekpanna några minuter. Tillsätt räkorna och stek ytterligare 1 minut.
Rör i såsen, groddarna och nudlarna. När allt är varmt och rör i äggen och låt allt koka upp.
Lägg upp på djupa tallrikar och servera nudlarna överströdda med hackade nötter och koriander.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.