Varför inte byta ut den vanliga tacosen mot en asiatisk variant?! Serverad med kycklingfärs smaksatt med ingefära, vitlök och soja samt en morotssallad med smak av lime, fisksås och jordnötter. Lägg upp på små mjuka tortillabröd och toppa med sallad och en god sojamayo.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
Till färsen:
1 msk olja
300 g kycklingfärs
1 msk ingefära, färsk riven
1 msk vitlök, riven
1 msk sesamfrön
2 msk Mrs Cheng's Japansk soja
Morotssallad:
4 dl morötter, finrivna
1 dl hackade jordnötter eller solrosfrön
1 tsk fisksås
1 tsk lime, pressad
1 tsk socker
Tillbehör:
Små mjuka tortillabröd
Sallad
Sojamayo, se receptlänk i instruktioner
Så här gör du
Lägg morötterna i en skål och smaksätt med fisksås, lime, socker och blanda i nötterna. Låt det stå några minuter och smaka sedan av med salt, socker, lime och peppar.
Stek färsen smulig tillsammans med vitlök och ingefära. Slå bort eventuellt fett i stekpannan och tillsätt soja och sesamfrön. Låt det koka ihop under omrörning tills vätskan dunstat.
Servera färsen och morotssalladen i bröden tillsammans med sallad och sojamayo.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.