Smakrika nudlar med broccoli, salladslök och färs som fått koka ihop med en god sås med farinsocker, japansk soja, ingefära, vitlök och sesamfrön. Serveras med cashewnötter eller solrosfrön och salladslök.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
1 msk olja
250 färs, kyckling, fläsk eller kalkon
1 dl cashewnötter eller solroskärnor, hackade
1 bunt salladslök
1 liten broccoli
4 port nudlar, kokta
Till såsen:
3 msk farinsocker
3 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk ingefära, färsk riven
1 msk vitlök, riven
1 msk sesamfrön
Så här gör du
Börja med att röra ihop ingredienserna till såsen.
Dela Broccolin i små bitar. Skiva salladslöken tunt, dela på de vita dalarna och de gröna.
Hetta upp oljan i en stekpanna eller en wok och stek färsen smulig tillsammans med broccolin. Slå bort fettet som bildats i stekpannan.
Slå i såsen och låt det koka upp och koka en minut, vänd i nudlar, cashew/solros och de vita salladslöksstrimlorna.
Servera nudlarna överströdda med de gröna salladslöksstrimlorna och lite extra sesamfrön.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.