4 personer
10 minuter

Mrs Cheng´s fiskmarinad

Sätt extra fin smak på fisken! Gör en god marinad med smak av schalottenlök, fänkål, örter, fiskfond, japansk soja, vinäger, råsocker, salt & peppar.

Ingredienser

1 kg fisk, valfri
Till marinaden:
2 st schalottenlökar, finhackade
2 msk fänkål, färsk finhackad
3 msk örter, färska finhackade (t ex timjan, persilja och oregano)
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk balsamvinäger, vit
2 dl olja, raps eller oliv
salt, peppar och råsocker

Så här gör du

  1. Vispa ihop alla ingredienserna och smaka ev. av med mer fond, vinäger, salt, peppar och råsocker.
  2. Marinera fisken 1-3 timmar beroende på storlek.
  3. Grilla till ca 56 grader så att fisken inte blir överstekt och torr.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.