Marinera kycklinglår i en ljuvlig marinad med soja, ingefära, vitlök, lime, socker och fond. Efter några timmar i marinaden grillas de sedan saftiga på medelvärme.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
600 g kycklinglår, benfria med skinn
Till marinaden:
2 msk citrongräs, färskt finstrimlat
1 msk ingefära, färsk finriven
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk farinsocker
1 msk vitlök, finriven
1 msk lime, pressad
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 msk olja
Så här gör du
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Lägg kycklinglåren i en påse, slå på marinaden och låt det marinera några timmar i kylen.
Ta ut kycklingen, låt marinaden rinna av och grilla på medelvarm grill.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.