Gillar man grillning, kyckling och asiatiska smaker, då är detta ett bra recept att testa. Kycklingen får en underbar smak från en marinad med citrongräs, ingefära, vitlök, soja och sesamolja.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
600 g kycklingfilé
Till marinaden:
1 st citrongräs, färsk
1 tsk ingefära, riven
1 tsk vitlök, finhackad
3 krm sesamolja (beroende på styrka)
2 msk Mrs Cheng's Japansk soja
1 msk olja
1 msk farinsocker
1 msk lime, pressad
2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
chilipaste Go Chu jang eller Sambal Oelek
Så här gör du
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.
Smaka av med chilipasta och sesamolja.
Marinera kycklingen minst 2 timmar i kylen.
Låt marinaden rinna av och grilla kycklingen på medelvarm grill tills den är genomstekt men inte torr.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.