Servera resterna av julskinkan i härliga vita bao buns! Stek den i en sticky and sweet glaze och fyll bao buns med picklad rödlök, pak choi, majonnäs och den härliga skinkan. Toppa med färsk koriander och sesamfrön.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
400 g julskinka, skivad utan fett och griljering
Sticky and sweet glaze:
2 msk Thai sweet chilisås
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 msk vatten
1 st lime, finrivet skal
1 tsk sirap
1 msk sesamfrön
Till servering:
2 st pak choi, stånd
1 dl picklad rödlök
2 msk japansk majonnäs
8 st bao bun bröd (alt 12 st)
Så här gör du
Dela pak choien i fina bitar.
Skär skinkan i bitar, ca 2 x 2 centimeter.
Slå alla ingredienserna till glazen i en stekpanna och låt det koka upp.
Lägg i skinkan och låt det koka upp på nytt.
Doppa pak choien i kokande vatten och låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
Värm bröden enligt instruktionerna på förpackningen.
Ställ fram allt på bordet så kan var och en montera sina bao’s med skinka, pak choi, rödlök och majonnäs.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.