Fantastisk rätt med ankbröst och en sås med bland annat körsbär, stjärnanis, jordnötssmör och hetta från Srirachasås. Servera med pak choi, jasminris och Körsbärshoisinsåsen.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
2 st ankbröst
2 stånd pak choi
Till såsen:
4 msk Mrs Cheng's Japansk soja
2 st stjärnanis, hela
3 msk farinsocker
1 msk risvinäger
2 msk jordnötssmör, smooth
1 msk vitlök, finhackad
2 tsk Srirachasås
200 g urkärnade körsbär (frysta går bra)
1 msk vatten
1 tsk Maizena
Till servering:
jasminris
Så här gör du
Stek ankan till önskad stekningsgrad, låt den vila 10 minuter och skiva sedan upp den i tunna skivor.
Ansa och dela kålen, doppa den 30 sekunder i kokande, lättsaltat vatten, låt de sedan rinna av.
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull, låt det koka upp under omrörning och sedan sjuda sakta tills den fått fin, simmig konsistens.
Lägg anka och kål på tallrikar och skeda såsen över. Servera tillsammans med jasminris.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.