Härlig ramen med kyckling, nudlar och grönsaker och smakrik buljong. Garnera med kokt ägg, sesamfrö, salladslök och koriander.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
200 g nudlar, torkade
300 g kycklingbröstfilé
2 msk olja
150 g svamp, shiitake eller ostronskivling
2 stånd pac choi
100 g groddar
4 st ägg, kokta med krämig gula
Till buljongen:
1 liter vatten
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
3 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk sesamolja
Till servering:
chiliflakes, sesamfrön, salladslök och koriander
Så här gör du
Stek kycklingfiléerna i oljan, låt dem vila 10 minuter och skiva sedan dem.
Stek svampen hastigt i samma stekpanna och ställ dem åt sidan.
Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner och spola dem sedan kalla.
Koka upp alla ingredienserna till buljongen, smaka av med fond och soja.
Dela pac choien på mitten och låt den koka 1 minut i buljongen, ta upp och ställ åt sidan.
Doppa groddarna 30 sekunder i soppan, ställ sedan åt sidan.
Arrangera nudlar, svamp, groddar, pac choi och ägg i djupa tallrikar och skeda den kokande buljongen över. Toppa med chiliflakes, sesamfrön, salladslök och koriander.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.