4 personer

Stekt kyckling med rotfrukter

Härlig allt-på-en-plåt rätt med saftig kyckling och rotfrukter i en marinad med soja, lime, honung och ingefära. Servera med en perfekt kall sås med crème fraiche smaksatt med soja, lime, ingefära och hetta från Srirachasås.

Ingredienser

1 st kyckling, hel
800 g rotfrukter, exv potatis, palsternacka, morötter
2 st gula lökar
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
4 msk rapsolja
1 tsk honung
1 tsk citronsaft

Så här gör du

Stekt kyckling och rotfrukter
  1. Dela lök, rotfrukter och potatis i bitar, lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Klipp bort ryggbenet på kycklingen och lägg den ovanpå grönsakerna.
  3. Blanda japansk soja, honung och pressad citron och pensla kycklingen med det.
  4. Stek i ugn, 175° tills kycklingen är genomstekt.
Kall sås till kyckling
  1.  Blanda alla ingredienser och smaka av. Fullständigt recept på Kall sås till kyckling hittar du här!

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.