Gör en snabb thailändsk fisksoppa – Tom Kha Gai-style med Mrs Cheng´s Green Curry som bas! Även om den går fort att göra så är den fylld av härliga smaker från vitlök, ingefära och kokosmjölk.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
1 msk olja
1 st gul lök, strimlad
1 st broccoli, i fina bitar
400 g fisk i kuber, t ex lax och torsk
1 burk Mrs Cheng´s Green Curry
2 dl kokosmjölk
Till servering:
örter, chili och lime
Så här gör du
Lägg fisken på hushållspapper så ytan blir torr.
Hetta upp oljan i en kastrull.
Fräs vitlök, ingefära, lök och broccoli sakta några minuter. Slå i grytbasen och kokosmjölken Låt det koka upp.
Lägg i fisken och låt soppan koka upp på nytt.
Drag kastrullen åt sidan, låt den stå några minuter så fisken blir genomvarm och servera sedan soppan tillsammans med örter, lime och eventuellt några tunna skivor chili.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.