En riktig klassiker – Biff med bambuskott! Biffen marineras i vår egen Hoisinsås, ingefära och chili. Servera med broccoli och ris.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
400 bitt, strimlad t ex ryggbiff
1 burk strimlade bambuskott
2 msk olja
1 st gul lök, skivad
1 msk ingefära, riven
1 msk vitlök, hackad
1 msk röd chili, tunt skivad
2 st salladslökar, tunt skivad
1 dl Hoisinsås, se recept (länk i instruktioner)
1 tsk sesamolja
Till servering:
Broccoli och ris
Så här gör du
Marinera köttet 30 minuter i Hoisinsås, sesamolja, ingefära och chili.
Låt sedan köttet rinna av, spara marinaden.
Hetta upp matoljan i en rymlig stekpanna och stek köttet tillsammans med lök, bambuskott, chili och salladslök.
Tillsätt marinaden och låt det koka upp.
Smaka av med salt, peppar och sesamolja.
Servera biffen tillsammans med broccoli och ris.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.