Varje asiatisk kök bör ha en riktigt god het olja – vår Sichuanolja får en djup smak av kanel, stjärnanis, Sichuanpeppar och chiliflakes. Perfekt att ringla över när du vill ha extra hetta eller när du wokar nudlar.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
1 st kanelstång
1 st stjärnanis
1 tsk Sichuan peppar
1-3 msk chiliflakes
1 st salladslök, strimlad
1 st röd chili, tunt skivad
1 msk färsk ingefära, riven
2 msk vitlök, tunt skivad
1 dl majsolja
Så här gör du
Lägg kanel, stjärnanis och Sichuan peppar i en liten kastrull tillsammans med oljan.
Hetta upp oljan tills den är riktigt het.
Lägg resterande ingredienser i en liten skål.
Slå den heta oljan över, rör om och ställ sedan åt sidan.
Förvara oljan i kylen.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.