2 kg tunna revben, hemstekta eller färdigköpta (souce vide)
1 dl Mrs Cheng's Japansk soja
1 msk riven färsk ingefära
1 msk riven vitlök
2 msk farinsocker
1 msk potatismjöl
Pressad lime
Så här gör du
Blanda soja, ingefära, vitlök och farin i en kastrull och låt det koka upp.
Rör ut potatismjölet i 1 msk kallt vatten, rör i redningen och låt det koka upp.
Smaka av med lime och låt glazen svalna.
Pensla revbenen med tunna lager glaze och servera dem varma och nystekta.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.