4 personer

Sojastekt anka i salladswraps

Ingredienser

600g ankbröst
Till Marinad:
4 msk Mrs Chengs Japansk Soja
0,5 msk GoChuJang, koreansk chilipasta
2 msk flytande honung
0,5 msk pressad lime
1 tsk sesamolja
1 msk finhackad vitlök

Så här gör du

Dela ankbrösten på längden och lägg dem i en påse. Rör ihop marinaden och slå den över ankan. Låt det marinera i kylen över natten. Ta upp ankan och bryn det runt om. Lägg det tillsammans med marinaden i en ugnsfast form. Efterstek i ugn 110° till önskad stekningsgrad (60°-62° för medium). Ös ankan ofta med marinaden under stekningen. Låt ankan vila några minuter innan den skivas tunt och serveras i salladsblad tillsammans med gurka, majonnäs och ris.

Till servering:

Sojapicklad gurka, se recept
Srirasha -eller chilimajonnäs
Salladsblad
Nykokt jasminris

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.