4 personer
30 minuter

Poké Bowl

Ingredienser

200g lax, tunt skivad
4 st salladslökar, tunt skivade
2 st mogna avokado, skivad
4 msk sushi gari
inlagd ingefära
4 portioner koktjasminris eller sushiris, avsvalnat
Picklad lök:
2 dl rödlök, strimlad
1 msk lime, pressad
1 msk honung, flytande
Picklad gurka:
10 cm skivad gurka
2 msk risvinäger
1 msk socker
0,5 tsk salt
1 msk sesamfrön
Sås:
1msk färskpressad citron
3 msk Mrs Chengs japansk soja
Några droppar sesamolja
1 msk sesamfrön

Så här gör du

Blanda rödlök med lime och honung, låt det pickla 10 minuter. Blanda risvinäger, socker, salt och sesamfrön, vänd i gurkan.Vispa samman soja, citron, sesamolja och frö. Pensla laxskivorna med såsen. Arrangera allt i skålar ovanpå riset, skeda på resterande sås.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.