4 personer

Vegetarisk Yuxiang på krispig aubergine

Yuxiang är en klassisk kryddblandning som används i en sås, som kött och grönsaker traditionerligt kokas i, i det kinesiska köket. Här vänder vi ner krispig aubergine i såsen och toppar med örter.

Ingredienser

2 st auberginer
3 msk salt
1 dl potatismjöl
olja till stekning
örter
Till såsen:
2 msk olja
1 tsk röd chili, finhackad
1 msk ingefära, hackad
0,5 msk vitlök, finhackad
1 dl Mrs Cheng´s Japansk soja
1 dl vatten
1 dl socker
2 msk risvinäger
1 msk sesamfrön
0,5-1 tsk sesamolja
0,5 msk majsstärkelse
Till servering:
jasminris

Så här gör du

  1. Tärna auberginen och strö över några nypor salt. Lägg dem 1 timme i en bunke så de vätskar ur sig. Skölj sedan auberginen, låt den rinna av i ett durkslag och torka kuberna på kökshandduk.
  2. Gör under tiden såsen. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlök, ingefära och chili någon minut, slå sedan i resterande ingredienser. Låt såsen sjuda sakta 5 minuter och ställ den sedan åt sidan.
  3. Pudra potatismjölet över auberginen, länd runt och se till så att auberginen är helt täckt av potatismjöl.
  4. Hetta upp några centimeter olja i en stekpanna och fritera auberginbitarna tills de är gyllenbruna, låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Vänd ner auberginen i såsen, koka upp och servera genast toppad med örter tillsammans med ris.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.