Tonkatsu är en japansk schnitzel som dubbelpanerats och stekts krispigt gyllenbrun. Serveras med ris, en krämig coleslaw och Katsusås.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
600 g kycklinglår- eller bröstfilé
1 dl mjöl
2 st ägg
2 dl panko ströbröd
olja till stekning
Till servering:
Coleslaw
ris
Katsusås, se recept (länk i instruktioner)
Så här gör du
Banka ut köttet till 1 cm tunna ”schnitzlar” och smaksätt dem med salt och peppar.
Dubbelpanera dem i först mjöl, sedan uppvispat ägg och till sist panko.
Stek kycklingen i rikligt med olja och låt dem sedan rinna av några sekunder på hushållspapper innan de serveras tillsammans med ris, sallad och Katsusås.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.