Servera denna Panaeng curry vegetarisk med bitar av tofu, pak choi och vattenkastanjer. Servera med kokt ris, färska örter och tunt skivad paprika.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
1 burk Mrs Cheng´s Paneng Curry
200 g tofu, tärnad
1 l vatten
1 msk salt
1 stånd pak choi, tärnad eller strimlad
100 g vattenkastanjer, skivade
Till servering:
Kokt ris
Färska örter, t ex koriander och vattenkrasse
1 liten röd paprika, tunt strimlad
Så här gör du
Koka upp 1 liter vatten med salt, dra av grytan från spisen.
Lägg ner tofun i saltlagen. Låt stå i 10-15 min.
Hetta upp curryn i en gryta och tillsätt alla grönsakerna.
Låt det koka någon minut och smaka av med salt och peppar.
Ta upp tofun ur lagen med en sil och toppa den serveringsklara grytan med den.
Servera grytan rykande varm tillsammans med ris, paprika och örter.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.