4 personer
45 minuter

Sweet and Spicy Chicken

En smakrik sallad med grillad kyckling med en ”sweet and spicy” glaze – fantastisk kombo av sött och salt! Salladen är fräsch och fruktig med en dressing med mango chutney, citron och olja.

Ingredienser

500 g kycklingfilé, lår eller bröst
grönsaker, t ex babyspenat, vattenmelon, mango och rödlök
örter, t ex bredbladig persilja och thai basilika
Till glaze:
1 msk vitlök, hackad
1 dl soltorkad tomat, strimlad
1 msk ingefära, riven
1 krm cayennepeppar
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
1 tsk oregano, torkad
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk Thai sweet chilis sås
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 msk rapsolja
Till dressing:
4 msk Mango Chutney
2 msk citron, pressad
2 msk rapsolja
2 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
några stänk hot sauce

Så här gör du

  1. Börja med att röra ihop glazen, smaka av med fond, salt och peppar.
  2. Vispa samman alla ingredienserna till dressingen och smaka av med fond, salt och peppar.
  3. Smaksätt kycklingen och grilla den på medelvarm grill. Skeda på hälften av glazen mot slutet av grillningen.
  4. Låt kycklingen vila några minuter och skär sedan upp den i fina bitar.
  5. Lägg kycklingbitarna i resterande glazen och vänd runt så att allt blir ordentligt smaksatt.
  6. Blanda frukt och grönsaker och dressingen, blanda runt och lägg upp på ett fat. Toppa med kycklingen och strö över örter.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.