En god nudelrätt som inte tar lång tid att göra! Wokade sobanudlar och pak choi, salladslök och ingefära som smaksätts med soja, risvinäger och socker. Servera nudlarna med stekt ägg på toppen.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
300 g sobanudlar
1 knippe salladslök
2 msk ingefära, riven
1 msk risvinäger
2 tsk socker
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
2 msk olja
1 knippe pak choi
4 st ägg, stekta
Så här gör du
Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Låt dem rinna av.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna.
Stek, salladslök, ingefära och pak choi någon minut.
Tillsätt nudlar, risvinäger, socker och soja.
Vänd runt och smaka av med ev mer socker, vinäger och soja.
Servera tillsammans med stekt ägg.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.