Smörrebröd med leverpastej och asiatisk gurka

Ingredienser

Till kycklingleverrpastej:
400 g kycklinglever, färsk
2 msk schalottenlök, finhackad
1 msk färsk ingefära, finhackad
3 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
350 g smör, rumstempererat
Salt och vitpeppar
Asiatisk gurka:
0,5 st gurka
1 msk socker
3 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
Till servering:
Rågbröd
Picklad rödlök
Råa champinjoner

Så här gör du

  • Rensa och skär kycklinglevern i ca 1 x 1 cm stora bitar. Smaksätt levern med salt och vitpeppar.
  • Stek kycklinglevern i ca 1 msk smör på medelvärme i 2-3 min.
  • Sänk värmen och tillsätt löken, låt steka ytterligare 2 minuter.
  • Slå i sojan och låt det koka ihop några minuter.
  • Låt det svalna och mixa till en slät smet. Tillsätt smöret och mixa ytterligare 1 minut.
  • Klä en avlång form med plastfolie, smörj den sedan med lite olja. Tryck ner smeten i formen, se till så att det inte blir luftfickor i formen och täck med plastfilm. Ställ formen i kylen över natten.
  • Blanda socker, vinäger och sesamolja i en liten skål. Skiva gurkan tunt och lägg den i lagen. Låt den sedan mogna några timmar i kylen innan servering.
  • Bre smör på bröden och toppa med pastej, gurka, svamp och lök.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.