Testa att äta gyoza på ett annorlunda vis – men fortfarande lika gott! Dippa i en god sås och njut!
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
Wonton- eller gyozaplattor
Till färsen:
500 g kycklingfärs
1 dl grädde
4 msk ströbröd
1 msk vitlök, finhackad
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
4 msk olja
Till servering:
dippsåser t ex Spicy teriyaki
Så här gör du
Blanda grädde, vitlök, soja och ströbröd.
Blanda i kycklingfärsen och rör till en slät smet. Låt den vila 30 minuter i kylen.
Hetta upp oljan i en stekpanna och klicka i färsen.
Lägg på degplattor och tryck till (akta så du inte bränner fingrarna).
Slå i några matskedar vatten och lägg på ett lock. Lyft locket efter någon minut och länd på biffarna. Stek ytterligare någon minut och lägg sedan upp dem på ett serveringsfat.
Servera dem tillsammans med en eller två goda dipsåser t ex Spicy Teriyaki.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.