4 personer
30 minuter

Mrs Cheng´s Sweet and Sticky Bao Buns

Servera resterna av julskinkan i härliga vita bao buns! Stek den i en sticky and sweet glaze och fyll bao buns med picklad rödlök, pac choi, majonnäs och den härliga skinkan. Toppa med färsk koriander och sesamfrön.

Ingredienser

400 g julskinka, skivad utan fett och griljering
Sticky and sweet glaze:
2 msk Thai sweet chilisås
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 msk vatten
1 st lime, finrivet skal
1 tsk sirap
1 msk sesamfrön
Till servering:
2 st pac choi, stånd
1 dl picklad rödlök
2 msk japansk majonnäs
8 st bao bun bröd (alt 12 st)

Så här gör du

  1. Dela pac choien i fina bitar.
  2. Skär skinkan i bitar, ca 2 x 2 centimeter.
  3. Slå alla ingredienserna till glazen i en stekpanna och låt det koka upp.
  4. Lägg i skinkan och låt det koka upp på nytt.
  5. Doppa pac choien i kokande vatten och låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
  6. Värm bröden enligt instruktionerna på förpackningen.
  7. Ställ fram allt på bordet så kan var och en montera sina bao’s med skinka, pac choi, rödlök och majonnäs.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.