En härlig curry med ugnsbakade rotfrukter med five spice och Mrs Cheng´s Red Curry. Servera i djup tallrik och toppa med apelsincest, salladslök och chili!
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
150 g morötter
150 g palsternacka
200 g brysselkål
2 små lökar
1 burk Mrs Cheng's Grytbas Röd Curry
1 apelsin
1 rött äpple
1 tsk five spice
chili
salladslök
3 msk rapsolja
Salt och peppar
Så här gör du
Tvätta, ansa och dela rotfrukterna, löken och brysselkålen.
Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över rapsolja, five spice, salta och peppra. Massera in olja och kryddor i rotsakerna.
Rosta rotfrukterna på 200° i 40 minuter. Stäng av ugnen, ta ut formen och tillsätt Mrs Cheng’s Red curry. Ställ tillbaka formen i ugnen och låt allt koka ihop på eftervärmen under 5-10 minuter.
Strimla äpplet och skiva salladslök och chili tunt.
Tvätta och riv sedan apelsinen.
Servera curryn i djupa tallrikar och toppa med apelsinscest, lök och chili.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.