Varför inte testa något nytt på kräftskivan – woka dina kräftor på grillen tillsammans med Mrs Cheng´s Röd curry grytbas. Servera dem med bröd och lime.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
2 paket kokta kräftor med skal
1 burk Mrs Cheng´s Röd Curry
Limeklyftor
Till marinaden:
1 msk hackad vitlök
1 msk hackad ingefära
2 st röda chili, skivade
2 msk pressad lime
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 dl olja
Till servering:
Bröd
Så här gör du
Skölj kräftorna snabbt och låt dem sedan rinna av ordentligt.
Blanda marinaden och vänd runt kräftorna och låt det marinera 1 timme, vänd runt med jämna mellanrum.
Ställ en wok på grillen och när den är riktigt varm så slå i kräftorna.
Låt dem steka 5 minuter under omrörning.
Slå i curryn och låt det koka upp.
Servera kräftorna varma tillsammans med bröd och lime.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.