6 personer

Mrs Cheng´s Gyoza

Ingredienser

Ca 70 st gyozaplattor, tinade
Till Fyllning:
3 dl spetskål, finstrimlad
500 gr blandfärs
5 st salladslökar, finskuren
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
3 tsk ingefära, riven
3 st vitlöksklyftor, rivna
3 tsk sesamolja
1,5 msk strösocker
1,5 msk fisksås
1 tsk Five spice
salt och peppar
rapsolja till stekning

Så här gör du

  • Rör samman smaksättningen till fyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, strösocker och fisksås i en separat skål. Häll smaksättningen över färsen, tillsätt finstrimlad spetskål och finskuren salladslök. Blanda väl.
  • Klicka ca ½ matsked i mitten på varje gyozaplattorna. Doppa ett finger i ett glas med kallt vatten och fukta runt hela kanten på gyozaplattan. Vik över plattan på mitten och kläm åt i mitten med fingrarna.
  • Med hjälp av tummen och pekfingret gör du små veck (ca 3-4 veck på vardera sida från mitten där du klämt ihop). Var noggrann att trycka ihop varje veck ordentligt så fyllningen inte faller ut vid tillagningen. Resultatet blir halvmåneformade knyten.
  • Stek gyozaknytena i en teflonpanna i lite neutral matolja i 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt ca 1 dl vatten i pannan och lägg över ett lock. Låt knytena ånga i ca 3-5 minuter, lyft sedan på locket och låt steka till botten är frasig igen.
    Det går även utmärkt att endast ånga sin gyoza i en bambukorg.
  • Lägg upp gyozan på ett serveringsfat och servera dem rykande heta tillsammans med en god dippsås, tex dumplingssås.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.