Sätt extra fin smak på fisken! Gör en god marinad med smak av schalottenlök, fänkål, örter, fiskfond, japansk soja, vinäger, råsocker, salt & peppar.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
1 kg fisk, valfri
Till marinaden:
2 st schalottenlökar, finhackade
2 msk fänkål, färsk finhackad
3 msk örter, färska finhackade (t ex timjan, persilja och oregano)
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk balsamvinäger, vit
2 dl olja, raps eller oliv
salt, peppar och råsocker
Så här gör du
Vispa ihop alla ingredienserna och smaka ev. av med mer fond, vinäger, salt, peppar och råsocker.
Marinera fisken 1-3 timmar beroende på storlek.
Grilla till ca 56 grader så att fisken inte blir överstekt och torr.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.