10 personer

Mrs Chengs Äppleglaze

Ingredienser

2 dl Mrs Cheng Japansk Soja
2 msk koncentrerad äppeljuice
1 st lök
3 st äpplen, syrliga
2 msk pressad lime
1 msk olja

Så här gör du

Skala och hacka löken, skala, kärna ur och tärna äpplena. Stek löken sakta i olja några minuter. Lägg i äpplena och slå på soja och äpple koncentrat. Låt det koka sakta tills äpplena är helt mjuka. Smaksätt med salt, peppar och lime. Passera glazen genom en finmaskig sil. Låt den kallna och använd den som glaze till grillade och ugnsstekta rätter.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.