4 personer
45 minuter

Marinerad Crispy beef

Marinerad krispig lövbiff med en smakrik asiatisk sås som ger den där ”sticky and sweet” känslan. Servera med ris och toppa med salladslök och sesamfrön.

Ingredienser

600 g biff tex lövbiff, strimlad
4 msk potatismjöl
Marinad:
0,5 dl lök, finhackad
1 msk vitlök, finhackad
0,5 msk ingefära, färsk riven
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
Sås:
2 msk honung
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 dl vatten
2 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 tsk vinäger, mild
1 dl Mrs Cheng´s Hoisinsås
2 msk sesamfrön

Så här gör du

  1. Vispa samman marinaden och marinera köttet 15 minuter i rumstemperatur.
  2. Pudra på potatismjölet och vänd runt så köttet blir helt täckt av smeten. Låt det vila 10 minuter.
  3. Lägg alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt det koka upp, ställ sedan den åt sidan.
  4. Hetta upp olja i en vid kastrull till ca 160°. Fritera köttet, lite i taget ca 1 minut tills köttet blivit krispigt, lägg åt sidan.
  5. När allt köttet är friterat så lägg ner det i såsen och rör om. Låt det koka upp och smaka av med soja, fond och peppar.
  6. Lägg upp i skålar, toppa med lite salladslök och sesamfrön, Servera direkt tillsammans med ris.

Tips! Använd Mrs Cheng´s Hoisinsås!

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.