4 personer
25 minuter

Larb Moo

Het och syrlig thailändsk ”fingerfood”! Kryddig köttfärs i salladsblad toppade med jordnötter och solrosfrön.

Ingredienser

500 g fläskfärs, grovmalen
1 msk rapsolja
2 msk vitlök, finhackad
2 msk chili, torkad typ chili-flakes
1 dl schalottenlök, tunt skivad
1 msk fisksås
1 msk lime, pressad
1 msk socker
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond, gärna EKO
Örter, hackade t ex mynta, koriander och persilja
Salladsblad, spröda
jordnötter, krossade
solrosfrön

Så här gör du

  1. Skiva schalottenlök och hacka vitlök.
  2. Hetta upp en wok eller stekpanna, slå i oljan och bryn lök, chili och vitlök några sekunder.
  3. Tillsätt köttet och stek det några minuter på hög värme.
  4. Smaksätt med fisksås, lime, socker och örter. Avsluta med fonden och 1 dl vatten, låt den koka in så att nästan all vätska har försvunnit.
  5. Skeda upp färsen på krispiga salladsblad och strö på krossade jordnötter eller solrosfrön.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.