4 personer

Laab Gai

Laab Gai, eller Larb Gai, är en fräsch, kryddig och lite syrlig färsrätt som serveras i salladsblad eller tillsammans med kokt ris. Gärna med goda tillbehör som kål och lime.

Ingredienser

400 g kycklingfärs
3 msk svag kycklingbuljong (hemkokt eller från koncentrat)
1 msk fisksås
2 msk limejuice
1 tsk socker
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 liten schalottenlök, tunt skivad
1-5 krm chilipulver
3 msk rostat rispulver
4 st salladslökar, tunt skivade
1 kruka koriander, hackad (kan ersättas med bladpersilja)
1 knippe myntablad, strimlade
Till servering:
4 port kokt ris
Isad kål, skuren i klyftor
Limeklyftor
Alt Salladsblad och limeklyftor

Så här gör du

  1. Slå buljongen i en vid stekpanna, låt det koka upp och smula i kycklingfärsen. Låt den koka tills kycklingen är smulig och lägg över det i en salladsskål.
  2. Blanda i fisksås, lime, socker, soja, lök, chilipulver, rispulver, salladslök och örter. Blanda ordentligt och smaka av.
  3. Servera färsen tillsammans med ris eller i salladsblad.

Rispulver

  1. Rosta jasminris i en torr stekpanna. Låt det rosta under omrörning i ca 10 minuter tills det fått en gyllenbrun färg.
  2. Lägg över i en mortel eller kryddkvarn. Mixa/mortla sönder det rostade riset till ett fint pulver.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.