Kra Pao, som är en smakrik stir-fry, serverar vi med färs vi steker med chili, vitlök, bönor och kryddas med ostronsås, soja, fisksås, socker och lime. Servera med jasminris och stekt ägg.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
600 g färs - kyckling, fläsk, nöt eller vegetarisk
1-3 tsk färsk chili, hackad
1 msk vitlök, hackad
1 st lök, hackad
250 g bönor, t ex gröna eller vax
4 msk ostronsås
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
2 tsk fisksås
2 tsk socker
2 tsk pressad lime
1 msk olja
2 dl basilika (helst holy basil eller thai basil)
4 st stekta ägg
Jasminris till servering
Så här gör du
Stek färsen smulig i oljan.
Tillsätt chili, vitlök, bönor och lök, låt det fräsa ytterligare någon minut.
Smaksätt med ostronsås, soja, fisksås, socker och lime.
Rör i basilikabladen och servera tillsammans med stekt ägg och ris.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.