4 personer

Koreansk råbiff – Yukhoe

Koreansk råbiff kalllas för ”yukhoe”. Vi har smaksatt vår med en marinad på bland annat soja, sesamolja, vitlök och ingefära. Servera på ett salladsblad och toppa med äggula, tunt skivat päron, krasse, friterad lök och majonnäs.

Ingredienser

400 g ryggbiff, flank eller annat nötkött
12 st salladsblad
1 st päron, tunt skivat
4 msk friterad lök
4 st rädisor
0,5 ask smörgåskrasse
2 msk majonnäs, gärna japansk "Kewpie"
4 st äggulor
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
Marinad:
1 msk Mrs Cheng´s Japansk Soja
1-2 tsk sesamolja
1 tsk vitlök, finhackad
1 tsk ingefära, riven
2 msk salladslök, finhackad
1 msk sesamfrön, rostade
1-3 tsk Gochujang, koreansk chilipasta

Så här gör du

  1. Vispa samman marinaden.
  2. Hacka eller grovmal köttet.
  3. Smaksätt färsen med marinaden, smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Knäck äggen och marinera gulorna i sojan.
  5. Lägg salladsbladen i boxen eller på tallrik.
  6. Forma fyra puckar av färsen och lägg dem på salladen.
  7. Toppa med gulorna och dekorera med päron, krasse, friterad lök och några små klickar majonnäs.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.