4 personer

Havets burgare med marinerad tonfisk

En fantastisk burgare från havet är svår att motstå! Marinerad och grillad tonfisk som skivas och får sällskap av lite goda grönsaker i brödet. Servera med sötpotatispommes, sojamajonnäs, wasabimayo och lime.

Ingredienser

400g färsk tonfisk i 1-2 cm tjocka skivor
4 st brioche hamburgerbröd
Marinad:
1 msk riven ingefära
1 msk riven vitlök
1 tsk pressad lime
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk olja
1-3 krm chiliflakes
Till servering:
Sötpotatispommes
Sojamajonnäs
Majonnäs med wasabi
Lime
Salladsgrönsaker som t ex sallad, tomat, salladslök och rödlök

Så här gör du

  1. Vipa samman marinaden och låt tonfisken marinera i 4 timmar.
  2. Låt den sedan rinna av, pensla med olja och grilla den till önskad stekningsgrad.
  3. Rosta bröden.
  4. Låt fisken vila några minuter på skärbrädan och skiva den sedan i tunna skivor.
  5. Montera fina burgare och servera dem direkt.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.