En fantastisk burgare från havet är svår att motstå! Marinerad och grillad tonfisk som skivas och får sällskap av lite goda grönsaker i brödet. Servera med sötpotatispommes, sojamajonnäs, wasabimayo och lime.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
400g färsk tonfisk i 1-2 cm tjocka skivor
4 st brioche hamburgerbröd
Marinad:
1 msk riven ingefära
1 msk riven vitlök
1 tsk pressad lime
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk olja
1-3 krm chiliflakes
Till servering:
Sötpotatispommes
Sojamajonnäs
Majonnäs med wasabi
Lime
Salladsgrönsaker som t ex sallad, tomat, salladslök och rödlök
Så här gör du
Vipa samman marinaden och låt tonfisken marinera i 4 timmar.
Låt den sedan rinna av, pensla med olja och grilla den till önskad stekningsgrad.
Rosta bröden.
Låt fisken vila några minuter på skärbrädan och skiva den sedan i tunna skivor.
Montera fina burgare och servera dem direkt.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.