4 personer
60 minuter

Grillade kycklinglår

Marinera kycklinglår i en ljuvlig marinad med soja, ingefära, vitlök, lime, socker och fond. Efter några timmar i marinaden grillas de sedan saftiga på medelvärme.

Ingredienser

600 g kycklinglår, benfria med skinn
Till marinaden:
2 msk citrongräs, färskt finstrimlat
1 msk ingefära, färsk finriven
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk farinsocker
1 msk vitlök, finriven
1 msk lime, pressad
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 msk olja

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  2. Lägg kycklinglåren i en påse, slå på marinaden och låt det marinera några timmar i kylen.
  3. Ta ut kycklingen, låt marinaden rinna av och grilla på medelvarm grill.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.