4 personer

General Tso’s chicken

Saftig, kryddig strimlad kyckling i en härlig sås och serveras med fluffigt ris och kokt broccoli.

Ingredienser

500 g kycklinglår, strimlade
4 msk maizena
olja till stekning
1 msk ingefära, färsk riven
1 msk vitlök, riven
1-3 tsk chiliflakes, torkade
1 dl sesamfrön
Till såsen:
4 msk vatten, kallt
3 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1,5 msk risvinäger
2 msk Hoisinsås, se receptlänk i instruktioner (alt köpt)
1 msk socker
2 tsk maizena
Till servering:
4 port kokt ris
Kokt broccoli som tillbehör

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till såsen i en bunke, ställ åt sidan.
  2. Pudra maizenan över kycklingen, vänd runt så att kycklingen är väl täckt av mjölet och skaka av överskottet.
  3. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok och stek/fritera kycklingen i omgångar tills de fått fin, gyllenbrun färg.
  4. När all kyckling är stekt, slå bort oljan och lägg tillbaka allt igen.
  5. Tillsätt ingefära, vitlök och chiliflakes och låt det fräsa tillsammans med kycklingen 1 minut.
  6. Slå i såsen, låt den koka upp under försiktig omrörning. Smaka av med soja, socker, vinäger och salt. Servera kycklingen överströdd med sesam tillsammans med ris och broccoli.

Gör din egen Hoisinsås, receptlänk här!

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.