Varför inte äta en tallrik med härliga nudlar framför en bra match?! Woka eller stek färs med grönsaker, nudlar och en riktigt bra sås. Servera med salladslök och sesamfrön.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
1 msk olja
250 g färs, kyckling, fläsk eller kalkon
1 dl jordnötter eller solroskärnor, hackade
1 bunt salladslök
1 liten broccoli
4 port nudlar, kokta
Till såsen:
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk vitök, finhackad
1 msk ingefära, färsk riven
2 msk sesamfrön
3 msk farinsocker
1 msk risvinäger
2 msk jordnötssmör, smooth
1 msk vatten
1 tsk Maizena
Så här gör du
Rör ihop ingredienserna till såsen i en kastrull och låt det koka upp, ställ sedan åt sidan.
Dela Broccolin i små bitar. Skiva salladslöken tunt, dela på de vita dalarna och de gröna.
Hetta upp oljan i en stekpanna eller en wok och stek färsen smulig tillsammans med broccolin. Slå bort fettet som bildats i stekpannan.
Slå i såsen och låt det koka upp, vänd i nudlar, jordnötter/solroskärnor och de vita salladslöksstrimlorna.
Servera nudlarna överströdda med de gröna salladslöksstrimlorna och lite extra sesamfrön.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.