4 personer

Chicken Adobo

Ingredienser

600g kycklinglårfilé
1 dl hackad gul lök
2 msk olja
Marinad:
6 msk Mrs Chengs Japansk Soja
3 msk vitvinsvinäger
5 st vitlöksklyftor, skivade
1,5 msk råsocker

Så här gör du

Vispa samman marinaden och häll den över kycklingen. Låt det marinera över natten. Ta upp kycklingen ur marinaden (spara marinaden). Bryn kycklingen i oljan, tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut. Smaksätt generöst med svartpeppar. Slå marinaden tillsammans med 1 dl vatten i stekpannan. Täck med lock eller aluminiumfolie och låt det puttra sakta ca 30 minuter tills kycklingen är mör och såsen är simmig. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen tillsammans med ris och strö över hackade, krispiga nötter, frön eller kärnor.

Till servering:
4 portioner kokt ris.
Nötter, frön eller kärnor, grovhackade.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.