4 personer

Cheng’s Moules Frittes med grön curry

Moules Frittes i asiatisk tappning med smak av green curry. Servera nykokta tillsammans med pommes frittes och sojamajonnäs.

Ingredienser

1 kg blåmusslor
1 msk olja
0,5 dl finhackad schalottenlök
2 msk hackad vitlök
2 dl vitt vin
1 burk Mrs Cheng´s Green Curry
1 knippe färsk koriander, hackad
Tillbehör:
Pommes frittes
Sojamajonnäs
Färsk koriander eller bladpersilja

Så här gör du

  1. Tvätta musslorna, ta bort skägget och knacka på musslorna för att kolla om alla är levande. Släng musslor som inte sluter sig.
  2. Fräs lök och vitlök i olja någon minut, vänd i musslorna och slå i vinet. Låt det koka några minuter på hög värme under lock. Skaka kastrullen med jämna mellanrum så att musslorna kokar jämt.
  3. Slå i grytbasen och låt det koka några minuter till utan lock.
  4. Strö över koriander och servera direkt tillsammans med tillbehören.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.