4 personer

Biff med bambuskott

En riktig klassiker – Biff med bambuskott! Biffen marineras i vår egen Hoisinsås, ingefära och chili. Servera med broccoli och ris.

Ingredienser

400 bitt, strimlad t ex ryggbiff
1 burk strimlade bambuskott
2 msk olja
1 st gul lök, skivad
1 msk ingefära, riven
1 msk vitlök, hackad
1 msk röd chili, tunt skivad
2 st salladslökar, tunt skivad
1 dl Hoisinsås, se recept (länk i instruktioner)
1 tsk sesamolja
Till servering:
Broccoli och ris

Så här gör du

  1. Marinera köttet 30 minuter i Hoisinsås, sesamolja, ingefära och chili.
  2. Låt sedan köttet rinna av, spara marinaden.
  3. Hetta upp matoljan i en rymlig stekpanna och stek köttet tillsammans med lök, bambuskott, chili och salladslök.
  4. Tillsätt marinaden och låt det koka upp.
  5. Smaka av med salt, peppar och sesamolja.
  6. Servera biffen tillsammans med broccoli och ris.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.