4 personer

Beef Tataki sallad

Ingredienser

400g mört nötkött
Marinad:
2 msk Mrs Chengs Japansk Soja
2 msk mirin
3 msk vitt vin
2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
2 st salladslökar, tunt skivade
1 tsk sesamolja
Ponzusås:
1 msk pressad citron
1 msk pressad lime
4 msk Mrs Chengs Japansk Soja
1 tsk finhackad vitlök
1 tsk finriven ingefära

Så här gör du

Blanda allt till ponzusåsen, låt den vila i kylen en stund. Rör ihop marinaden och slå den över köttet. Låt det marinera över natten. Ta upp köttet och bryn det runt om. Lägg det tillsammans med marinaden i en ugnsfast form. Efterstek i ugn 110° till önskad stekningsgrad. Ös köttet ofta med marinaden. Vi rekommenderar att köttet serveras medium/rare. Avbryt stekningen vid 56 graders kärntemperatur. Låt köttet vila 10 minuter innan det skivas upp. Servera köttet på toppen av salladen och servera ponzusås till som dressing.

Till servering:

Salladsgrönsaker, rädisor, & sockerärtor.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.