4 personer
45 minuter

Asiatiska köttbullar a la Lady och Lufsen

En asiatisk take på Lady och Lufsens berömda kärleksmåltid! Gör köttbullarna av kycklingfärs och krydda med vitlök, soja och kokosgrädde. Servera med Mrs Cheng´s nudlar och en god hoisinsås.

Ingredienser

Till köttbullarna:
500 g kycklingfärs
1 dl kokosgrädde
4 msk ströbröd
1 msk vitlök, finhackad
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
Pressad lime
4 portioner Mrs Cheng´s nudlar, Chicken
1 msk olja
200 g wokgrönsaker, strimlade och hackade
2 msk sesamfrön
1 dl Mrs Cheng´s Hoisinsås, se länk i instruktionerna

Så här gör du

Köttbullar

  1. Blanda kokosgrädde, vitlök, soja och ströbröd.
  2. Blanda i kycklingfärsen och rör till en slät smet.
  3. Provstek en lite klick för att kontrollera smaksättningen. Om smaken är för söt, tillsätt lite pressad lime.
  4. Låt smeten vila 30 minuter i kylen.
  5. Rulla små fina köttbullar, stek dem i olja.
  6. När det är dags att servera så slå i hoisinsås och låt köttbullarna bli glaserade och fina.

Nudlar

  1. Tillaga nudlarna enligt förpackningens instruktioner och låt dem rinna av.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna, fräs grönsakerna någon minut. Rör sedan i nudlar, sesamfrön och soja.
  3. Servera köttbullarna i en skål ovanpå de goda nudlarna och toppa med lite extra sesamfrön.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.