4 personer
15 minuter

Asiatisk semla

Låt oss presentera vår variant på årets semla! Mjukt och fluffigt Japanese milk bread fyllt med mango, kokos dulce de leche, vispgrädde och rostad kokos. Lika snygg som god!

Ingredienser

4 bullar, färdigköpta eller nybakade enligt recept nedan
4 msk Dulce de leche Cocos
1 st mogen mango
2 dl vispgrädde, vispad
1 dl rostade kokosflingor
2 msk florsocker
Fördeg:
22 g vetemjöl
113 g standardmjölk 3%
Deg:
7 g torrjäst
133 g standardmjölk 3%
57 g osaltat smör, mjukt
49 g strösocker
1 st ägg, stort
1 tsk salt
Smör- och sirapsbladning:
15 g standardmjölk 3%
28 g smält smör
39 g lönnsirap
1 nypa flingsalt

Så här gör du

Dag 1 – Fördeg

  1. Blanda mjöl och mjölk i en kastrull på medelvärme.
  2. Vispa tills det tjocknar till 65 grader, cirka 2-3 minuter. Se till att det blir en slät deg, den ska inte vara klistrig.

Dag 2 – Deg

  1. Lägg fördegen i en köksmaskin med degkrok.
  2. Tillsätt jäst, mjölk, smör, socker, ägg, salt och nästan allt av vetemjölet.
  3. Knåda tills degen är slät och klibbig i 10-15 minuter. Om den är för blöt, tillsätt resterande vetemjöl.
  4. Testa degen: Sträck en liten bit deg. Om den kan sträckas tunn utan att gå sönder är den klar. Annars, knåda längre.
  5. Täck degen med plastfolie och låt jäsa på en varm plats tills den fördubblats, cirka 1 timme. Testa genom att trycka – om den studsar tillbaka långsamt är den klar.
  6. Dela degen i 9 lika stora delar (cirka 74 g vardera). Kavla ut varje bit till en rektangel på 20×8 cm, vik i tredjedelar, kavla igen och forma till en boll.
  7. Placera i en gjutjärnspanna med bakplåtspapper likt butterkaka, täck och låt jäsa 45 minuter.
  8. Förvärm ugnen till 180 grader.
  9. Pensla bullarna med mjölk och grädda i 30-35 minuter tills de är gyllenbruna, (innertemperatur cirka 87 grader). Täck med folie om de får för mycket färg.

Montering av semlan

  1. Skala och skiva mangon i tunna skivor.
  2. Dela bullarna och lägg 1 msk dulce i botten.
  3. Lägg på några skivor mango och klicka på grädden.
  4. Strö över rostade kokosflingor och lägg på locket.
  5. Pudra över florsocker och servera.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.