6 personer

Ansjoviskryddad ostronskivling

Ingredienser

500 gr ostronskivling
50 g smör eller veganskt matfett
0,5 dl Mrs Cheng's Japansk soja
1 dl vatten
0,5 dl ättika (24%)
1 tsk salt
1 dl socker
0,5 msk krossad kryddpeppar
1 msk krossad svartpeppar
2 tsk mald torkad ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
1 msk torkad oregano
5 st lagerblad

Så här gör du

Riv ostronskivlingen i bitar. Stek den sakta några minuter i smöret och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka sakta några minuter, slå upp på burk. Låt det svalna och förvara sedan inläggningen i kylen.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.